Kerékpározni jó

Kedvenc sportom. Szeretem a természetet, a mozgást, a jó időt. Futni nem tudok, tehát marad a bringázás. 20-25 éve, hogy elkezdtem. Egyik legjobb döntése életemnek.
A fáradság – legyen az szellemi, vagy fizikai – ellen legjobb szer a mozgás. Ha túl vagyok az első kilométereken, nincs az a fáradság ami el nem múlik, legtöbb esetben csak otthon érzem a hosszabb-rövidebb túra befejeztével.

r

Görkorcsolya

Talán nem annyira jellemző a korosztályomra a görkorcsolyázás. Fél évszázada gyakran jártam a városligeti műjégre. Pár évvel ezelőtt eszembe jutott a dolog, persze nyáron. Így jött a görkorcsolya.
Kezdetben a legnagyobb gondot a fékezés és a megállás okozta. Villanyoszlopokat, kukás edényeket, vadidegen embereket ölelgettem, hogy meg tudjak állni. Mire az első kerékgarnitúrám elkopott megbízhatóbban ment a görizés.
Városi közlekedésre ritkán használom, a rossz utak miatt.
Görkorcsolyázni jó, bár vannak korlátai – legalább is nálam. A Dömörkapu – Pilis Szentlászló (Kis Rigó Vendéglő) oda-vissza fittness görivel túlzás volt (de már nézegettem terepgörit a neten).

(55 év pihenő után kint voltam a műjégen. Túléltem).

A fotelben ülve

Újságot, könyvet egyre ritkábban veszek a kezembe. Lehet, hogy ebben közrejátszik a kényszerű szemüveghasználat, és az egyszerűbb információ- és kulturális forrás, az Internet használata. Nem javít a dolgon a mobiltelefonom sem. Persze azért vannak kedvenc íróim. Ilyen például – a klasszikusok mellett – az azóta már elhunyt Popper Péter.

Zenében inkább az emlékeket idéző rock and roll -t szeretem, – pl. ilyeneket – vagy itt egy másik stílus.
Újabban egyre többet hallgatok klasszikus slágereket, így a Klasszik Rádió az egyik leghallgatottabb zenei csatornám. 

Unokáim nélkül pedig teljesen ismeretlen fogalmak lennének a következők: Minecraft, MesterMC, Omsi2, Euro Truck Simulator 2, CS:GO, Fortnite és a sok-sok androidos játék. (Gyorsan múlik az idő, így az előbbi felsorolást kiegészíti még a steamelés, a blogger, a lájkolás, és ITT egy újabb).

Úszás

Ez pár hónapja valahogy abbamaradt. Rendszeresen lejár az időkorlátos uszodabérletem. Pedig nagyon jó dolog. Télen-nyáron működik. Talán az a bajom vele, hogy sokan vannak. Úszóiskola, iskolai tornaórák, és látszólag profi módon úszók. Általában 30-50 hossz a táv, kissé monoton, unalmas. Nem mondtam le róla teljesen.

A nagy Ő

A bringázás másik főszereplője, a nagy Ő.

Kosaram
  • Nincs termék a kosárban.