Bejegyzések

Miért is oltatnád be magad?

Meghalt Csollány Szilveszter

Karácsonyfa

Évek óta feketefenyőt veszek karácsonyra. Nem mindig egyszerű feladat. 2021 végén 3 nap, több mint 300 km autózás Budapesten és környékén.
Már teljesen feladtam, mikor 15. én megláttam Budaörsön ezt a fát egy kertészetben. Nem éppen karácsonyfának készült. 1,5 m magas csemete. Méretileg megfelel, ünnepek után legfeljebb kiültetem valahova. Bementem, végig sem gondolva, hogyan fér be cserepesen a kocsiba. Bementem tehát, megnéztem az árát és rögtön ki is jöttem. 118000 Ft. Nem, nem írtam el egy nullával, tényleg ennyi. Állítólag ez a fajta 25 m magasra nő.

Lehet, hogy ott fogja elérni ezt a méretet a cserépben.

Ezzel még nem volt fa. Még egy kísérlet, nem is tudon milyen megfontolásból, irány Fót.

Itt is az út mellett a fák. Nagyon sok. Normand- és ezüst fenyő. Nem látok feketét. Megálltam, az idén normand lesz. Ahogy bementem a fák közé találkoztam ezzel a fával. Az utóbbi évek legszebb feketefenyője egy zöldséges üzletben. Nem gyökeres, igazi karácsonyfa. Az ára kereken 100000 forinttal kevesebb, mint a budaörsié. Csomagolva, berakva a kocsiba, fizetéskor kettő szem hatalmas ajándék konyakos meggyel.

Miért feketefenyő?
Illata olyan intenzív, mintha egy fenyőerdőben volnál, a szobai klímát is jól bírja, tülevelei nem hullanak, simán kitart Vízkeresztig. (Ez a kép 22.01.08. án készült).

Születésnapomra

Ez is a Füredi

 

Mért nincs minden áldott nap karácsony (Fonográf)

 

Ingyenes parkolás

Mint máshol a Füredin is egyre több az autó. Alternatív megoldások a parkolásra.

Kedves közteresek! Ha erre járnátok összejönne annyi, amibe a parkosított területek helyreállítása kerül.

Negyedik hullám

Az előző bejegyzés óta túl vagyunk a második és a harmadik hullámon is. Túl vagyunk a gondtalan nyaraláson, a maszk nélküli tömeges rendezvényeken, én személy szerint kettő Pfizer védőoltáson.
Ismét maszk zárt helyeken, a tömegközlekedésben, önkéntes alapon nyilvános szabadtéri helyeken.
És még mindig kérdéses, hogy oltani, vagy nem oltani?
Talán segít a döntésben a következő közlemény az Omega Facebook-oldalán:

“Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt.”

A vírus nem válogat.

Kategóriák

Webáruház minta
Nyugdíjas munka
Eladó
elmond6.hu,        elmondhat.hu
0
Kíváncsi vagyok a véleményedre, kommentelj.x