Bejegyzések

Kik azok a vegetáriánusok?

  • Lacto” vegeterániusok esznek tejtermékeket, de kerülik a tojást, a húst és a halat.
  • Ovo” vegetáriánusok esznek tojást, de a tejtermékeket a húst és a hal ételeket mellőzik.
  • Pesco” vegetáriánusok azok az emberek, akik úgymond ‘fél-vegetáriánus” életvitelt folytatnak, azaz esznek halat és egyéb tengeri élőlényeket, de húst egyáltalán nem.
  • Lacto-ovo” vegetáriánusok a leggyakrabban előforduló emberek, akik esznek tejtermékeket, tojást is, de kerülik a húst a halat és egyéb tengeri eredetű élőlényeket.

Én is az utóbbiak közé tartozom.

Akik nem most kezdték a hús nélküli táplálkozást, azoknak  már kevésbé okoz gondot a hús ízének hiánya, de a nemrégen átállóknál ez még hiányozhat.
És hát a szokások. Az évvégi halászlé, töltöttkáposzta, stb.

Minden étel elkészíthető vegetáriánus változatban is, érdemes kísérletezni vele. (Ilyen recepteket találhatsz a  Receptek oldalon).

Csomagolás

Kis bevásárlás a SPAR-ban. 3 fej karfiol nem fér el a lebomló zacskóban (15 Ft/db) így kézben viszem az önkiszolgáló pénztárhoz egyéb apróságokkal együtt, majd itt átteszem a nagyobb reklámszatyorba (120 Ft/db). Áttenném, de nincs. Próbálja meg a büfé pultnál, vagy valamelyik pénztárnál – mondja az önkiszolgáló pénztár háziasszonya.
A büfépultos ingerülten közölte, hogy ez a pénzáraknál kapható (ha kaját veszek nála is van). Végre a legutolsó pénztárnál találtam, az elöl lévő vásárló megértésének köszönhetően nem kellett a sor végére állnom.

Eszembe jutott egy másik áruházlánc, az ACME Fresh Market. A pénztárnál állt egy öltönyös úr, aki látható szakértelemmel válogatva papír tasakokba (0 $/db) csomagolta a megvásárolt árút és a tasakokat sorba rendezve pakolta be a bevásárló kocsiba.

Nagyon távol vagyunk ettől. Nem csak földrajzi értelemben.

Barátunk a kutya

Ismét kerékpár, ismét kerékpárút.
A Rákos patak és a közvetlen környékének egy kisebb zuglói szakaszát szépen felújították, parkosították. Itt vezet a kerékpárút.
Sokan sétálnak, ha jó az idő. Kismamák babakocsit tolva egymás mellet. Hiába jelez a bringás, oda se neki. Le az útról, kikerülve!
Kis gyerekek szabadon futkosnak, ismét le az útról, kikerülve!
Fiatal lány kocog, hatalmas fejhallgatóval takarja el a fülét, mellette pórázon egy Golden Retriver. Egyenletesen tartják a tempót. Esélye sincs a lánynak meghallani a jelzést – kopogtatást a fékkarral – a füles miatt. De a kutya a jelzésre, futás közben hátra fordul, és utat engedve besorol a gazdája mögé. Ahogy elmegyek mellettük hátratekint és fut tovább a gazdi mellett.
Kedves Kismamák és Kispapák!
A kutya a barátunk. Ha máshogy nem megy…

Tavasz lesz

Március eleje. Friss tavaszi hajtások, ismét megújul a természet.

A bátrabbak – mint a képen is – korábban teszik, nem törődve azzal, hogy jöhet a változást ellenző jeges szél, gonosz fagy.

A bátrabbaknak van igaza, mindig eljön a várva várt tavasz.

A 6-os villamoson

Tömegrendezvény utáni csúcsforgalom a hatoson. Látszólag békésen szunyókáló nő. Átázott nadrág, pocsolya a környékén.
Tudomásul vesszük, szinte természetesnek tartjuk a dolgot, nem téma, megbotránkozásnak semmi nyoma. Összezsuffolódunk a megmaradt területen.

Csinos nő a villamoson
A körtéren talán felébred.

Kategóriák

Webáruház minta
Nyugdíjas munka
Eladó
elmond6.hu,        elmondhat.hu
0
Kíváncsi vagyok a véleményedre, kommentelj.x